За позовами ВТБ Банку заарештовано всі рахунки компанії - власниці "Сільпо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За позовами ВТБ Банку заарештовано всі рахунки компанії - власниці "Сільпо"

Фондовий ринок
4981
Печерський районний суд Києва 12 липня ухвалив рішення заарештувати всі грошові кошти на рахунках ТОВ “Фоззі Фуд”, яке володіє мережею супермаркетів “Сільпо”, за позовом ВТБ Банку.
Заарештовано кошти в обсязі простроченої компанією заборгованості за кредитом 239,1 млн у гривневому еквіваленті. Рішення суду підлягає негайному виконанню.
Як зазначено в рішенні суду № 757/32384/16-ц, що є в розпорядженні Delo.UA, позивач обґрунтував заяву про забезпечення позову шляхом арешту рахунків боргом компанії в розмірі 62,9 млн грн і $9,6 млн за кредитним договором від 2007 року.
Рішенням Київського апеляційного суду від 19 липня 2016 року № 911/3795/15 арештовано всі рахунки “Фоззі Фуд” на суму 70 млн грн.
У банку зазначили, що зараз ведуться переговори з Fozzy Group, у тому числі “Фоззі-Фуд”, але позичальник ухиляється від обслуговування свого боргу.
“Банк має інформацію про те, що фінансові показники позичальника дають змогу обслуговувати наявне кредитне навантаження. Тому, якщо кредити не будуть погашені або реструктуризовані, у банку не залишається альтернатив, окрім ініціювання банкрутства групи Fozzy Group. Ми розраховуємо, що арешти (зараз їх поки два) показують серйозність намірів банку щодо стягнення боргів і обґрунтованість нашої позиції, допоможуть нашим партнерам (групі компаній “Фоззі”) повернутися за стіл переговорів і знайти взаємовигідне рішення.
Нас дивує декларативна позиція “Фоззі” про невпливання арештів на операційну діяльність компанії, тому що за наявності таких арештів робота мережі магазинів “Сільпо” може здійснюватися тільки з порушенням законодавства України”, – заявили у ВТБ Банку.
У свою чергу в прес-службі Fozzy Group повідомили, що нині ТОВ “Фоззі-Фуд” перебуває в активній стадії переговорів з ВТБ Банк і розглядає різні варіанти врегулювання спірної ситуації. “Останні дії банку ми змушені сприймати як спробу форсувати темп ухвалення нами рішень. На рішення суду про арешт рахунків ТОВ “Фоззі-Фуд” вже подана апеляційна скарга, сформовано склад судової колегії і призначена дата слухання. Ми впевнені, що перегляд рішення про арешт в апеляційної інстанції вирішиться позитивно. Подібну заяву банку про арешт рахунків ТОВ “Фоззі-Фуд” вже було відхилено апеляційним судом в травні 2016 року, коли ВТБ Банк подавав позов до Васильківського міськрайонного суду Київської області”, – йдеться в заяві Fozzy Group.
У компанії окремо наголошують, що судові процеси ніяк не впливають на операційну діяльність підприємства.
Нагадаємо, 7 квітня цього року суд також заарештував рахунки Fozzy Group, частиною якої є ТОВ “Фоззі Фуд”. Тоді рішенням судової інстанції був заблокований доступ до 75,645 млн грн і $9,3 млн на рахунках компанії. Також за позовом ДПІ в травні були арештовані рахунки на суму 32 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас