"Недофінансовані й некомпетентні": Carnegie дав оцінку українським антикорупціонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Недофінансовані й некомпетентні": Carnegie дав оцінку українським антикорупціонерам

Казна та Політика
688
Українська влада охоче говорить про корупцію, проте не бореться з нею чи робить це неефективно, а громадяни розчаровані ситуацією з корупцією більше, ніж під час Євромайдану.
Про це йдеться в доповіді аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace, оприлюдненій в рамках постійного проекту моніторингу реформ в Україні, передає “Голос Америки”.
Як зазначено, підставою для доповіді стали висновки за підсумками серії робочих зустрічей представників українських громадських організацій.
“Проблема корупції зараз турбує велику кількість українських громадян, а відсутність прогресу в голосних корупційних справах є джерелом розчарування в лідерах, які прийшли до влади після Євромайдану”, – йдеться в доповіді.
Загалом публікація Carnegie вказує на кілька ключових проблем у сфері боротьби з корупцією в Україні:
  • Антикорупційне законодавство та інститути мають солідну концептуальну основу, але владі не вистачає політичної волі надати антикорупційним інститутам повноваження і бюджет, які дали б їм змогу працювати ефективно.
  • Урядові антикорупційні інститути або занадто слабкі, або занадто некомпетентні, щоб успішно працювати.
  • Українські реформатори виявилися нездатними пояснити свої цілі й методи роботи громадськості, а політичні популісти зуміли заповнити інформаційний вакуум.
  • Хоча громадянське суспільство відіграло провідну роль у підштовхуванні країни до змін, деякі його представники сприяли поляризації суспільства, розпалюючи пристрасті своїми заявами і непереконливими звинуваченнями в корупції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас