Українці стали купувати більше дорогих авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали купувати більше дорогих авто

Особисті фінанси
1602
За перші півроку продажі нових автомобілів в Україні зросли майже на 60%. Як і в минулому році, найкраще купують японські Toyota.
В цей період в Україні продали найбільше машин Toyota, Renault, Volkswagen, Skoda, BMW, KIA, Nissan, Ford, Hyundai і Mazda. За фінансовими показниками, більшу динаміку показали BMW і Mercedes, повідомляє AUTO-Consulting.
На найбільшу суму продали Toyota. Відразу за нею – BMW. Їхніх авто збули на близько 82 млн. євро. Це – майже на 153% більше, ніж у минулому році. Третє місце у Mercedes-Benz. Цих преміальних німецьких автомобілів продали на 68 млн. євро. Це на 141% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Крім цих марок покращилися фінансові показники Audi (на 124%), Lexus (на 208%) і Volvo ( на 297%).
“Зросли продажі не тільки преміальних брендів – покращилися показники в цілому. У першому півріччі загальне зростання ринку становить 57%. Найбільше зростання показав преміальний сегмент. Він зріс на 70%. Найменшу динаміку показали автомобілі з середніми цінниками, але там також є збільшення продажів, – розповів Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.
Всього в цьому році, за прогнозами гендиректора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, продадуть на 12 тис. більше нових авто, ніж торік.
“Я ще в грудні давав прогноз, що з 46 тисяч проданих машин, ринок взросте до 58 тисяч. Хоча станом на зараз є ще більше зростання продажів, я не міняю прогнозу щодо кількості автомобілів, які продадуть в цьому році”, – говорить Назаренко.
Нагадаємо, продажі нових легковиків у минулому місяці в Україні зросли на 28% у порівнянні з вереснем. Це найбільші продажі з початку року.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас