Ще одна область запровадила мораторій на підвищення комунальних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна область запровадила мораторій на підвищення комунальних тарифів

Особисті фінанси
670
Полтавська обласна рада запровадила мораторій на підвищення вартості житлово-комунальних послуг у регіоні.
Як повідомляє інформагентство Полтава, таке рішення підтримала сьогодні більшість місцевих депутатів.
“За основу рішення підтримали 56 депутатів, у цілому – 51 з 69 зареєстрованих депутатів”, – сказано в повідомленні. Крім того, зазначило видання, у вівторок в місті було зібрано понад тисячу підписів місцевих жителів за такий мораторій.
З 1 липня заборонили підвищувати тарифи в Києві. Комунальні підприємства, ЖЕКи та листоноші столиці не будуть розносити платіжки з новими цифрами.
Слідом за Києвом заборонив підвищувати тарифи Дніпро, де мораторій стосуватиметься тарифів на електроенергію, природний газ, тепло, гарячу, холодну воду і водовідведення.
14 липня третім містом, що відмовилося від підвищення тарифів на ЖКГ, став Житомир.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звинуватив у популізмі місцеву владу, яка запроваджує такі заборони. Глава уряду заявив, що в такому випадку бюджети міст і регіонів повинні будуть компенсувати різницю в тарифах.
В Україні з 1 липня почали діяти нові тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, які зросли майже вдвічі. З 1 травня в країні також підвищилися тарифи на газ. Для населення стала діяти єдина ринкова ціна, яка склала 6 878 гривень за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас