Скандали навколо поліції: копів звинувачують у вимаганні та грабунках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандали навколо поліції: копів звинувачують у вимаганні та грабунках

Кримінал
1590
За останній тиждень в Україні вибухнули відразу два гучні скандали за участю поліцейських – копів звинувачують у вимаганні та грабежах.
ХАБАР ЗА РОЗПУСТУ. Перший випадок стався в Кропивницькому (колишній Кіровоград). До правоохоронців звернувся громадянин із заявою на місцевих поліцейських. “Заявник повідомив, що поліцейські у нього вимагають $8,5 тис. (близько 210 тис. грн) за те, що не притягнуть його до кримінальної відповідальності за вигаданим звинуваченням в тяжкому злочині – розбещенні неповнолітніх. Під час перевірки ми з’ясували, що заявник не винен, а двох оперів-вимагачів узяли на гарячому під час передачі хабара.
Другий скандал стався днями в столиці. Поліція затримала банду грабіжників, яка ночами орудувала в центрі Києва. Під час прокурорської перевірки з’ясувалося, що зловмисники виїжджали на свій промисел на приватному автомобілі, який належить одному зі столичних патрульних копів.
“Поліцейський категорично заперечує свою причетність до розбою, але машина його. Тому ми не виключаємо того, що він знав, з якою метою його друзі використовують автомобіль. Перевіряємо його коло спілкування”, – сказала речник столичної прокуратури Надія Максимець.
Тим часом плани МВС завершити переатестацію до кінця першого півріччя не реалізовано – в частині областей вона ще не почалася, в деяких – триває, але в цілому процес вийшов на фінішну пряму. “Залишилося кілька областей”, – повідомив нам речник МВС Артем Шевченко.
А поліцейські в областях, де переатестація ще не завершилася, розповіли нам, що, побачивши списки громадських активістів, зрозуміли, що процес буде непростим. “Ми з ними раніше, м’яко сказати, сварилися, а тепер вони нас будуть оцінювати. Радує лише те, що рішення залишити або звільнити буде колективним, тому надія залишитися з роботою є”, – розповіли нам поліцейські.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас