Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 12,8 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 12,8 млн грн

Кримінал
398
Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 12,8 млн гривень в Сумській області, який обслуговував імпорт автомобілів.
Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби.
Спіробітники податкової міліції Сумської області припинили діяльність міжрегіональної конвертаційно-транзитної групи, яка надавала послуги фізичним особам – громадянам України з мінімізації податкових зобов’язань та митних платежів під час імпорту товарів (автотранспорту) за заниженими цінами.
Загальний обсяг проведених через конвертцентр операцій протягом 2015-2016 років склав 12,8 млн гривень, ймовірні втрати бюджету становлять 8,5 млн гривень.
З’ясовано, що учасники злочинного угруповання купували на території Республіки Польща та Королівства Іспанія легкові й вантажні автомобілі, які переганяли в Україну.
Після перетину кордону України через створені ними підприємства виготовляли підроблені документи на ввезені транспортні засоби, в яких вносили недостовірну інформацію про характеристики авто і їхню вартість, за рахунок чого значно занижували їхню фактичну митну вартість.
В рамках слідчих дій на підставі постанов суду проведено 6 обшуків у офісних приміщеннях і за місцем проживання фігурантів виробництва.
В результаті обшуків вилучено грошові кошти в еквіваленті 630 тис. гривень, 9 штампів і печаток підприємств і фінансово-бухгалтерську документацію.
Також виявлено 4 вантажні автомобілі DAF загальною вартістю близько 2,4 млн гривень, автомобіль Mercedes-Benz Sprinter вартістю 400 тис. гривень, 23,4 тис. доларів і 45 тис. гривень готівкою, на які накладено арешт. Усе це долучено до кримінального провадження як речові докази.
Як повідомляли ЗМІ, Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 180 млн гривень у Львівській області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас