Голова МВФ: невизначеність із Brexit треба усунути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ: невизначеність із Brexit треба усунути

Казна та Політика
196
МВФ розглядає референдум у Великобританії як додатковий обмежувальний фактор для світової економіки.
Необхідно якомога швидше усунути невизначеність навколо виходу Великобританії з Євросоюзу. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, повідомляє “Капітал”.
“Невизначеність, яка оточує терміни виходу Великобританії з ЄС, має бути усунена якнайшвидше, щоб ми могли знати умови її торгівлі з партнерами і шлях, по якому Великобританія продовжить йти в світовій економіці з партнерами”, – сказала вона.
Раніше Лагард зазначала, що МВФ розглядає референдум у Великобританії як додатковий обмежувальний фактор для світової економіки, в якій і без того не все гаразд.
У квітні фонд знизив прогноз зростання світового ВВП – в 2016 році на 0,2 процентного пункту (п. п.), до 3,2%, а в 2017 році – на 0,1 п. п., до 3,5%.
Нагадаємо, у Великобританії 23 червня відбувся референдум щодо членства країни в Євросоюзі. Згідно з офіційними даними, за вихід країни з ЄС проголосували 51,9% британців. Прем’єр-міністр країни Девід Кемерон пішов у відставку. Новим прем’єром стала екс-голова МВС Британії Тереза ​​Мей, яка займається формуванням нового уряду країни.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас