Скільки біометричних паспортів оформили українці з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки біометричних паспортів оформили українці з початку року

Казна та Політика
698
На сьогодні в Україні оформлено близько 120 тис. біометричних паспортів (видаються із січня 2016 року), повідомили в Державній міграційній службі.
Крім того, оформлено понад 1,6 мільйона біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон (видаються із січня 2015 року).
Нині обладнанням для видачі біометричних паспортів забезпечено 330 з майже 600 підрозділів міграційної служби по всій території України.
У ДМС повідомили, що вже стартував тендер через систему публічних закупівель ProZorro і до набуття законом чинності заплановано забезпечити обладнанням всі підрозділи.
Нагадаємо, паспорт громадянина України у формі картки видається на сьогодні особам, які досягли 16-річного віку і оформляють паспорт вперше. Після набуття чинності ухваленим законом (законопроект № 3224), ці документи будуть видавати всім громадянам з 14-річного віку. За наявності в підрозділі міграційної служби необхідного обладнання для оформлення цих документів, оформлятимуть лише паспорт-карту (ID), паспорт старого зразка при цьому не оформлюють.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас