Lufthansa очікує падіння виручки в II півріччі через теракти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa очікує падіння виручки в II півріччі через теракти

Фондовий ринок
84
Deutsche Lufthansa AG попередила про те, що серія терористичних атак стала причиною відмови пасажирів від запланованих подорожей, що може призвести до зниження прибутку німецького авіаперевізника за підсумками поточного року.
Бронювання квитків, особливо на далекі рейси, “істотно скоротилося, зокрема, через повторювані терористичні атаки в Європі й посилення політичної та економічної невизначеності” з часу попереднього прогнозу, який Lufthansa оприлюднила в березні, повідомляється в прес-релізі компанії.
Авіаперевізник прогнозує скорочення виручки в другому півріччі на 8-9%. У січні – червні, згідно з попередніми даними, вона склала 15 млрд євро, що на 2,6% нижче показника першого півріччя 2015 року.
Крім того, тепер Lufthansa очікує, що скоригована EBIT в 2016 році буде нижче торішнього рівня, тоді як раніше передбачалося незначне зростання показника.
Групі Lufthansa крім однойменного бренду належать Austrian Airlines, Swiss Airlines, Germanwings, Eurowings і частки в Brussels Airlines і турецькій SunExpress. У 2015 році вони перевезли рекордну кількість пасажирів – 107,7 млн ​​осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас