Скільки компаній в Україні підвищили зарплату співробітникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки компаній в Україні підвищили зарплату співробітникам

Особисті фінанси
1811
Більшість компаній в Україні (67%) змогли підвищити цього року зарплати своїм співробітникам. Втім, надбавка, як правило, не перевищувала 20%. Такі дані опитування, яке провів експертно-аналітичний центр HeadHunter.
При цьому більше чверті компаній підвищили зарплату всім без винятку працівникам, але частіше роботодавці заохочували тільки найцінніші кадри.
Більшість роботодавців заявила, що не відчуває труднощів з виплатами зарплат. Але не у всіх справи йдуть гладко: у кожної шостої компанії все ж трапляються незначні затримки виплат, хоча в підсумку борги погашаються в повному обсязі. І лише 2% роботодавців зізналися, що у них є великі проблеми зі своєчасною виплатою заробітних плат.
Середні показники заробітної плати перебувають в межах 4-5 тис. грн в регіонах і 7-8 тис. грн у столиці. Високі зарплати, як і раніше, пропонують IТ-фахівцям і претендентам на високі посади в міжнародних компаніях. У регіонах найбільш високооплачуваними є керівники філій та регіональних представництв.
Разом з цим, згідно з опитуванням hh.ua, українці вважають: щоб гідно жити, потрібно заробляти не менше 20 тис. грн на місяць. А заради високооплачуваної роботи наші громадяни готові виїхати за кордон, працювати за ненормованим графіком і залишатися на ненависній роботі.
Втім, експерти не думають, що відчутне зростання можливе найближчим часом. «Не думаю, що будуть якісь значні скачки в заробітних платах. Як показує практика, компанії переглядають зарплати або в кінці, або на початку року. Якщо прибавки і будуть, то знову-таки не вище 20%», – вважає директор з маркетингу hh.ua Ірина Брицька.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас