Volvo збільшив скориговану EBIT у II кварталі на 2,5% проти очікуваного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo збільшив скориговану EBIT у II кварталі на 2,5% проти очікуваного

Фондовий ринок
72
Шведський концерн Volvo AB, що посідає друге місце в світі за обсягом виробництва вантажних автомобілів, збільшив операційний прибуток понад очікуваннями у другому кварталі 2016 року завдяки скороченню витрат і високому попиту в Європі.
Разом з тим компанія погіршила прогноз для північноамериканського ринку вантажних автомобілів уже в третій раз в цьому році: продажі всіх виробників, ймовірно, складуть близько 240 тис. одиниць замість очікуваних у квітні 250 тис. У II кварталі кількість замовлень в цьому регіоні впала на 29%.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, скоригована EBIT збільшилася на 2,5% – до 6,13 млрд шведських крон ($720 млн) з 5,98 млрд крон роком раніше.
Консенсус-прогноз експертів для цього показника становив 5,64 млрд крон.
“Завдяки позитивним змінам у витратах в другому кварталі ми змогли продовжити поліпшення рентабельності з операційного прибутку, незважаючи на зниження продажів”, – заявив CEO Volvo Мартін Лундстедт, який раніше керував компанією Scania.
Рентабельність за операційним прибутком зросла в II кварталі до 7,8% з 7,1%, експерти в середньому прогнозували 7%.
Виручка Volvo в квітні – червні впала на 7% – до 78,9 млрд крон. Загальна кількість замовлень на вантажівки всіх марок, що належать Volvo (включно із Volvo, Mack, Renault, UD), в світі знизилася за минулий період на 8% за очікуваного скорочення лише на 1%. Замовлення на будівельне обладнання впали на 17%.
Volvo реалізує програму реструктуризації, що, як очікують, дозволить скоротити витрати в цьому році на 10 млрд крон порівняно з 2012 роком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас