Саудівська Аравія створить найбільший у світі флот нафтових танкерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія створить найбільший у світі флот нафтових танкерів

Енергетика
492
Саудівські компанії Apicorp і National Shipping збираються створити найбільший в світі флот нафтових танкерів, щоб підтримати план королівства з підвищення експорту сирої нафти.
Про це заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх.
За словами аль-Фаліха, Apicorp і Bahri сформували інвестиційний фонд на 1,5 млрд дол. для того, щоб збільшити флот нафтових танкерів ще на 15 великотоннажних танкерів 3-го класу (VLCC, Very Large Crude Carrier).
“Додаткові 15 великотоннажних танкерів зроблять Bahri, що володіє більш ніж 45 судами, найбільшою в світі нафтовою судноплавною компанією” – заявив саудівський міністр.
Саудівська Аравія є одним з найбільших в світі експортерів нафти і відповідно до опублікованої 12 липня доповіді ОПЕК показник її виробництва нафти близький до рекордного.
Державна нафтова компанія Saudi Aramco, що перевозить близько 20% всіх нафтоналивних вантажів у світі, потребує додаткових танкерів, щоб задовольнити зростаючий попит на саудівську нафту, заявив аль-Фаліх.
Зараз, за ​​даними Clarkson Research Services, найбільшим власником великотоннажних танкерів і супертанкерів є китайська China Merchants Group, що володіє 53 такими суднами.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас