Суд заарештував статутний капітал банку "Портал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував статутний капітал банку "Портал"

Фондовий ринок
1253
Печерський районний суд Києва заарештував статутний капітал банку “Портал” (Київ).
Про це йдеться в ухвалі суду від 30 червня.
Прокуратура Києва звернулася до суду з вимогою накладення арешту на прості акції, в кількості 125 тис., загальна номінальна вартість яких складає 125 млн гривень, що формують статутний капітал банку “Портал”.
Власником акцій, згідно з рішенням про створення банку “Портал” від 7 червня 2013 року, як єдиний засновник банку є Особа № 3.
Сторона кримінального провадження зазначає, що Податкова інспекція ДФС в Печерському районі Києва здійснює досудове розслідування.
Розслідуванням виявлено, що Особа № 3 подала до податкових органів декларацію про доходи за 2013 рік, відповідно до якої занизила інвестиційний дохід на суму 14,6 млн гривень в результаті заниження інвестдоходу від операцій з активами ТОВ “Фондовий Форекс” і відсутністю інвестиційних витрат, в результаті чого фізособою протягом 2013 року було занижено податок з доходів фізичних осіб в сумі 2,5 млн гривень.
Крім того, виявлено, що фізособа подала до податкових органів податкову декларацію про майновий стан і доходи фізичної особи за 2014 рік, відповідно до якої занизила податок з доходів фізичних осіб в сумі 5,5 млн гривень.
Особа № 3 підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків.
6 березня 2013 року з розрахункового рахунку Особи № 3, відкритого в “Євробанку”, було перераховано 125 млн гривень на банк “Портал” за внесення коштів до статутного капіталу.
У зв’язку з цим слідчий просив суд заарештувати зазначені акції банку.
Суд задовольнив позов і заарештував статутний капітал банку.
За даними системи розкриття інформації НКЦПФР засновником банку на той момент була Вікторія Єфремова.
У 1 півріччі 2016 року Єфремова повністю вийшла зі складу акціонерів банку.
Нині 98% акцій належить Ігорю Колосніцину, а 2% – Олегу Шульгіну.
Як повідомляли “Украiнськi Новини”, за даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк посідав 100-те місце (177,8 млн гривень) серед 109 активних банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас