Регламент Ради можуть змінити для "спрощеного" арешту депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регламент Ради можуть змінити для "спрощеного" арешту депутатів

Казна та Політика
201
Парубій поскаржився, що з нинішніми правилами притягнути нардепів до кримінальної відповідальності дуже складно.
У регламент Верховної Ради планується внесення змін щодо притягнення депутатів до кримінальної відповідальності. Про це заявив спікер українського парламенту Андрій Парубій.
“Я дав розпорядження апарату [Верховної Ради] підготувати зміни до регламенту, які ми зможемо внести разом зі змінами до регламенту, які ми пропонуємо в цілому, щоб спростити механізм. Тому що сьогодні, коли ми йдемо не за регламентом, суд наші рішення скасовує, коли йдемо за регламентом, це дає можливість покинути Україну, як це було з Онищенком”, – заявив Парубій.
За його словами, найправильніше було б зняти недоторканність депутатів. “Хоча б так само, як і з суддів, – обмежено знятий імунітет”, – вважає Парубій.
“Це була б системна відповідь на те, що до Верховної Ради спеціально йдуть бізнесмени не для того щоб займатися законодавчою діяльністю, а тільки для того щоб мати недоторканність. Якщо ми побачимо, що немає 300 голосів на те, щоб внести зміни до Конституції, будуть пропонуватися зміни в регламент, в тому числі щодо спрощення процедури зняття депутатської недоторканності і отримання дозволу як на затримання, так і на арешт”, – заявив Парубій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас