Лагард пояснила, чому Україні не дають грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард пояснила, чому Україні не дають грошей

Казна та Політика
6935
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) оцінить виконання Україною програми реформ і ухвалить рішення про виділення третього кредитного траншу за програмою EFF, лише після того, як буде виконана вся робота за поточними зобов’язаннями.
Про це сказала директор-розпорядник фонду Крістін Лагард.
«Я віддаю належне владі України в тому, що було зроблено за останні два роки – в економіці, в соціальній сфері. Разом з тим, ми не можемо не розуміти, що багато рішень ще потрібно ухвалити, і ухвалити їх має парламент – Верховна Рада», – сказала пані Лагард, уточнивши, що саме Верховна Рада повинна виконати зобов’язання з поточного – другого перегляду програми реформ з МВФ.
«Це технічні моменти. Але їх теж потрібно виконати. Робота повинна бути зроблена, – сказала вона. – Вважаю, що президент Порошенко і новий прем’єр-міністр України докладуть усіх зусиль, щоб фіналізувати роботу (поточного етапу співпраці. – Ред.)».
Раніше директор Департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Джеррі Райс сказав, що Рада директорів МВФ може зібратися для обговорення українського питання, як і планувала, до кінця липня або вже після традиційних серпневих канікул – у вересні.
При цьому МВФ у жодному разі не буде розглядати можливість об’єднання кредитних траншів, визначених графіком платежів. Україна, в разі позитивного рішення Ради директорів фонду, отримає тільки один кредитний платіж, його розмір не уточнюється.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас