615
Українцям показали, наскільки подешевшав борщ (інфографіка)
— Аграрний ринок
Вартість інгредієнтів, необхідних для приготування українського борщу в липні знизилася на 3,1%, або на 2,71 грн у порівнянні з груднем 2015 року.
Про це повідомляє “Новий час” з посиланням на дані консалтингової компанії Hay Group.

Розрахунок проводився виходячи з наступних пропорцій інгредієнтів: м’ясо – 1 кг, томатна паста – 75 г, буряк – 400 г, картопля – 500 г, рослинне масло – 50 г, морква – 200 г, петрушка – 50 г, часник – 20 грам.
Зокрема, липневий індекс борщу становить 83,78 гривні.
Експерти пов’язують здешевлення із сезонним зниженням цін на основні інгредієнти. Так, вартість цибулі знизилася на 1,34 грн, капусти – на 0,41 грн, петрушки – на 4,92 гривні.
Однак деякі продукти виросли в ціні: томатна паста подорожчала на 0,32 грн, буряк – на 1,36 грн, картопля – 0,32 грн, рослинне масло – 0,50 грн, морква – на 0,94 грн, часник – 0,54 гривні.
Якщо ж порівнювати ціни з показниками червня, то за місяць вони зросли на 1,33 гривні.
Як повідомлялось раніше експерти передбачили, що до жовтня борщовий набір в Україні різко подешевшає.
За матеріалами: НВ
Поділитися новиною
Також за темою
Три зони ризику: як шахраї діють на ринку українських земель
Верховна Рада ухвалила закон, що впроваджує європейську модель підтримки агросектору
Мінекономіки знову розширило перелік техніки з компенсацією 15%
Україна у вересні експортувала 3,7 мільйона тонн агропродукції
Вартість оренди землі на торгах Prozorro зростає у 7 разів
До переліку агротехніки та обладнання з компенсацією 25% додали понад 200 нових найменувань