Чи вплине Brexit на терміни скасування віз для українців? - результати опитування Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вплине Brexit на терміни скасування віз для українців? - результати опитування Finance.UA

Казна та Політика
173
Цього літа за вихід з ЄС проголосували 51,9% жителів Британії. За те, щоб залишитися в складі ЄС, проголосували 48,1%. Раніше голова МЗС Павло Клімкін заявляв, що Brexit може відкласти дискусію про безвізовий режим для України. Чи це так, ми вирішили дізнатися у читачів порталу Finance.UA.
Як показало опитування, більшість читачів нашого порталу впевнена, що в самому ЄС зараз і без того безліч проблем і їм просто не до безвізу з Україною. Такої думки дотримується 56% респондентів.
А ось 18% читачів вважають, що тепер Україна “може помахати скасуванню віз рукою”. Рівно 9% читачів, які взяли участь в опитуванні, вважають, що скасування буде за планом. Ще 9% думають, що Україні слід було б “стукати” в ЄС наполегливіше. Решта 8% вірять, що скасування віз для українців обов’язково буде, але пізніше.
Чи вплине Brexit на терміни скасування віз для українців? - результати опитування Finance.UA
Нагадаємо, 7 липня комітет Європарламенту із закордонних справ проголосував текст рекомендації про якнайшвидше скасування візових вимог для українців для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.
При цьому згаданий комітет має лише допоміжну роль в ухваленні безвізового режиму, а основним є комітет цивільних свобод і внутрішніх справ (LIBE).
Пізніше комісар Європейського Союзу з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Хан заявив, що рішення про безвізовий режим між Україною і Євросоюзом буде ухвалено восени.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас