Міністр соцполітики спростував 9 міфів про субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр соцполітики спростував 9 міфів про субсидії

Особисті фінанси
1668
Рева закликав депутатів не лякати громадян неправдивою інформацією про систему субсидій і спростував 9 міфів, популярних серед населення.
Міф 1. Усю суму отриманих субсидій доведеться повернути в майбутньому, а також те, що нібито оформлення субсидії в майбутньому може перешкодити продажу квартири, будинку або оформленню спадщини.
“Такі чутки ходять вже 20 років. Однак немає жодного подібного випадку”, – зазначив Рева.
“Субсидія є безповоротною державною допомогою, її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла”, – зазначив міністр.
Міф 2. Необхідно використовувати газ, воду та інші комунальні послуги в повному обсязі, на який призначено житлову субсидію, інакше її перестануть надавати.
“Випалювати газ до рівня призначеної субсидії не тільки безглуздо, але і невигідно”, – зазначив Рева.
“Якщо люди не використовували всю норму ресурсів на сім’ю, зекономлені кошти субсидії залишаються на рахунках сім’ї і можуть бути використані в наступні місяці, в тому числі й для погашення обов’язкової частини платежу”, – підкреслив міністр.
Міф 3. Клопоту з оформленням субсидії багато, а в реальності вона може скласти мізерну суму.
Міністр нагадав, що необхідні тільки 2 документа для оформлення субсидії. А подати заявку теперь можна і в електронному вигляді.
Міф 4. Субсидії не надають безробітним працездатним громадянам або сім’ям, до складу яких входять такі особи.
“Якщо такі громадяни не мають доходів для розрахунку субсидії, їм буде врахований умовний дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб”, – зазначив Рева.
Міф 5. Субсидії не призначають за наявності заборгованості з оплати комунальних послуг.
Він зазначив, що ця норма була скасована ще в 2011 році.
Міф 6. За помилки під час заповнення декларацій будуть штрафувати або навіть забирати субсидії.
“Ніяких штрафів за помилки в деклараціях не буде. Можливі санкції в разі, коли громадяни свідомо приховали частину важливої ​​інформації”, – сказав голова Мінсоцполітики.
Міф 7. Громадяни можуть втратити субсидію, якщо будуть купувати валюту.
“Субсидія не призначається, якщо хто-небудь із членів домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням для призначення субсидії здійснив одноразову покупку товарів, робіт і послуг на суму, яка на дату покупки перевищує 50 тисяч гривень. Купівля валюти не входить в перелік коштовних покупок, здійснення яких позбавляє права на субсидію”, – сказав Рева.
Міф 8. Міністерство фінансів перевіряє доходи одержувачів субсидій через банківські установи.
“Помилковою є інформація, що субсидій позбавлять ті сім’ї, які мають депозитні рахунки в сумі понад 50 тисяч гривень або інші доходи”, – зазначає міністр.
“Депозити і відсотки за ними не обліковуються як доходи і не входять до переліку критеріїв, на підставі яких може бути відмовлено в наданні субсидії”, – додав Рева.
Міф 9. Субсидія не призначається батькам-пенсіонерам, в оселі яких зареєстровані повнолітні діти, що проживають в іншому місці.
“Рішення комісії приймається з урахуванням наявності документа, що підтверджує тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих. За відсутності документа – на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас