МЗС підтвердило затримання 4 українців у Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС підтвердило затримання 4 українців у Іспанії

Кримінал
622
У Барселоні затримано четверо громадян України за підозрою у фінансових махінаціях.
“Ми підтверджуємо інформацію про затримання в Іспанії чотирьох громадян України, які звинувачуються в організації групи, а також у відмиванні грошей, фінансових махінаціях, податкових махінаціях”, – сказала радник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Ореста Старак.
За її словами, затримані перебувають у поліцейському відділку Барселони, пізніше перейдуть у розпорядження слідчого суду.
Старак також зазначила, що суд Барселони на цю справу наклав гриф “секретно”, що не дозволяє розголошувати персональні дані затриманих, а також будь-які подробиці розслідування.
Представник МЗС розповіла, що кримінальне провадження стосовно громадян України вестимуть уповноважені органи Іспанії. І тільки після винесення рішення суду можна буде говорити про передачу їх в Україну.
У МЗС не називають прізвищ затриманих.
Раніше іспанські ЗМІ повідомляли, що в Барселоні в результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, серед них – син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.
Сам Черновецький заявив, що іспанські правоохоронці не затримували його сина, той перебуває у себе вдома і відповідає на питання поліції, пов’язані з іншою людиною. Також він зажадав від іспанських ЗМІ, які повідомили про затримання сина, спростування, пригрозивши їм мільйонним позовом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас