Jaguar Land Rover протестує 100 автономних машин в Англії до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar Land Rover протестує 100 автономних машин в Англії до 2020 року

Технології&Авто
184
Jaguar Land Rover, найбільший автовиробник у Великобританії, має намір створити і протестувати на дорогах країни 100 самокерованих автомобілів у найближчі чотири роки, пише The Guardian.
Тестування проходитиме на ділянці довжиною 66 км, розташованій неподалік від штаб-квартири компанії в місті Вітні в графстві Ковентрі. Ділянка включає в себе міжміські шосе і міські ділянки.
Очікується, що перший автомобіль компанії, оснащений необхідним обладнанням, з’явиться на дорогах Ковентрі вже в поточному році.
В ході тестування компанія перевірить не тільки 3D-обладнання, що дозволяє бортовому комп’ютеру в режимі реального часу отримувати інформацію про оточуючі об’єкти, але і датчики, здатні обмінюватися даними з іншими автомобілями. Такі дані дозволять машинам краще орієнтуватися в умовах завантажених доріг і з більшою ймовірністю уникати зіткнень.
Уряд Великобританії оцінює потенціал світового ринку автономних автомобілів в 900 млрд фунтів стерлінгів ($1,2 трлн) і поставив за мету до 2020 року розробити законодавство, яке дозволить машинам без водіїв їздити британськими дорогами.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас