Уряд за підтримки США кардинально реформує митницю за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд за підтримки США кардинально реформує митницю за рік

Казна та Політика
582
Кабінет міністрів України здобув підтримку США у реформуванні митниці та спільно з американськими митниками й прикордонниками за рік кардинально трансформує українську митну систему, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Наше розуміння сьогодні повністю збігається, і ми наведемо порядок на українській митниці. Я думаю, що протягом одного року ситуація буде змінена кардинально”, – сказав він під час засідання Кабінету Міністрів.
За його словами, 11 експертів митної та прикордонної служби США, які працювали в Україні, на підсумковій системній зустрічі 12 липня представили стислий звіт, в якому підтвердили необхідність кардинальних змін в митній системі країни.
Прем’єр-міністр зазначив, що детальний звіт буде представлено через 30 днів. Він міститиме рекомендації щодо подолання корупції в митній системі, перетворення митниці в якісний сервіс для легального бізнесу, припинення будь-яких зловживань під час розмитнення товарів.
Як повідомлялося, В. Гройсман в травні під час наради в прикордонному пункті пропуску “Краковець” на українсько-польському кордоні поінформував керівництво Державної фіскальної служби України та керівників митниць, що у них є три місяці, щоб навести порядок на українських митницях.
Технічна місія митної служби США працювала в Україні з 28 червня до 11 липня. Експерти прибули до Києва на запрошення прем’єр-міністра для визначення потреб щодо реформування української митниці та підготовки реформи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас