"Центренерго" купує вугілля через "кримінальну" фірму, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" купує вугілля через "кримінальну" фірму, - ЗМІ

Кримінал
474
ПАТ “Центренерго” оприлюднило у “Віснику держзакупівель” дані про контракти на постачання вугілля, укладені в першому кварталі 2016 року.
Про це пишуть “Наші гроші”.
Як зазначає видання, в самому звіті немає даних про дату його складання. Він був опублікований тільки 21 червня, хоча мав бути оприлюднений ще в квітні.
В останньому звіті оприлюднені дані про 10 контрактів на загальну суму 3,77 млрд грн. В усіх випадках не оприлюднено ні обсяг вугілля, ні ціну за тонну, хоча такі дані оприлюднювалися.
Тому неможливо порівняти закупівельну ціну з вартістю антрациту 1 364 гривні за тонну, яку “Центренерго” тоді мало право закладати в тариф на вироблену електроенергію.
Вперше серед постачальників держкомпанії з’явилося ТОВДТЕК Трейдинг” Ріната Ахметова.
Продовжено співпрацю з ТОВ “Шахтоуправління “Донбас”, якому в минулому році замовили вугілля на 528 млн грн. Співвласником цієї фірми є Дмитро Бурлака з окупованого терористами Донецька.
Раніше він також був засновником ТОВ “Збагачувальна установка “Макіївська” разом зі Всеволодом Бухтіаровим та Віталієм Беляковим, екс-директором вугільної компанії ДРФЦ з угруповання Януковича.
Бухтіаров і Беляков входили до складу засновників ТОВ “Сварожеч”, яке за часів Януковича постачало вугілля на ще державне “Донбасенерго”.
Найбільший підряд вартістю 523 млн грн зараз отримало ТОВ “Збагачувальна фабрика № 105”, записане на мешканок окупованого терористами Донецька Тамару Лисенко і Вікторію Остапенко.
“Центренерго” в минулому році вже замовляло у цієї фірми вугілля на 84 млн грн, і цей факт потрапив у кримінальне провадження ГПУ проти тодішнього директора енергокомпанії Ігоря Балабанова, який був помічником нардепа від БПП Сергія Тригубенка.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас