Мінімальні роздрібні ціни на тютюнові вироби можуть бути ефективними для бюджету, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальні роздрібні ціни на тютюнові вироби можуть бути ефективними для бюджету, - експерт

Аграрний ринок
228
Запровадження мінімальних роздрібних цін на тютюнові вироби є одним з ефективних рішень для забезпечення гарантованих надходжень до бюджету. Про це журналістам заявив президент ГС “Національна організація роздрібної торгівлі” Юрій Бондарєв.
За його словами, наявність ціни, нижче якої не можна продавати тютюнові вироби, гарантує підвищені й заплановані збори в бюджет і якісніше прогнозування податкових надходжень.
“Крім того, на ринку України вже є практика встановлення мінімальних цін на алкогольні напої, яка ефективно діє протягом багатьох років”, – наголошує експерт.
Бондарєв зазначає, що нині склалася економічно важка ситуація на роздрібному ринку тютюнових виробів.
“Виробники та імпортери значно активізували боротьбу за збільшення обсягів реалізації в 2015-2016 роках. Зокрема, всі виробники й імпортери знизили задекларовані максимальні роздрібні ціни на 2-6 грн. Цей процес не зупинився і досі, через що ринок постійно відчуває цінову турбулентність. Як результат, в січні 2016 р. середня ціна за пачку сигарет впала до 12,50 грн, тоді як у вересні 2015 року вона була близько 16 грн”, – констатує експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас