Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016

Технології&Авто
1347
З 11 до 17 липня історичний аеродром Фарнборо в передмісті Лондона стане найважливішим всесвітнім майданчиком в галузі аерокосмічних технологій – тут відкрився авіасалон Farnborough Airshow – 2016.
Україна привезла до Великобританії Ан-178 – багатоцільовий транспортний літак з максимальною вантажопідйомністю 18 тонн. Також світові ЗМІ уважно стежать за Boeing 737 MAX – нове сімейство літаків оснастили більш потужними і великими двигунами.
Польоти АН-178 і нові контракти
ДП “Антонов” привезло в передмістя Лондона Ан-178, який братиме участь у програмі демонстраційних польотів і приймати відвідувачів на статичній стоянці. Вперше для учасників виставки відбудеться автограф-сесія льотчиків-випробувачів.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
Ан-178. Швидкість досягає 825 км/год, висота польоту – 12 км, дальність – 5 500 км. Фото: wikipedia.org
Унікальна особливість Ан-178 – можливість перевозити широкий спектр пакетованих вантажів (у контейнерах і на піддонах), зокрема морські контейнери 1С. Це робить літак ефективним транспортним засобом для матеріально-технічного забезпечення і використання у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. До того ж, Ан-178 може базуватися на різних аеродромах, зокрема ґрунтових та високогірних.
Також відомо, що ДП “Антонов” підпише контракти з канадською фірмою Esterline CMC Electronics для оснащення Ан-124 (“Руслан”) і Ан-148/158/178 авіонікою нового покоління.
Крім “Антонова” на виставці будуть представлені такі підприємства концерну “Укроборонпром”, як “Укрспецекспорт”, “Укрінмаш” – експорт та імпорт продукції, послуг військового та подвійного призначення; “Артем” – виробництво та експорт спеціальної та авіаційної техніки; “Миколаївський авіаремонтний завод “НАРП” – ремонт різних типів літаків і двигунів; “Завод “Маяк” – розробка, виготовлення, реалізація, ремонт, модернізація та утилізація озброєння і військової техніки.
А ось ізраїльська компанія BIRD Aerosystems продемонструє нову конфігурацію системи захисту авіації від ракет AMPS-MV, якою оснастять український вертоліт Мі-8.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
Фото: birdaero.com
Новий Boeing до 100-річчя компанії
Компанія Boeing цього року святкує 100-річчя, а Фарнборо – чудова нагода представити новинку, яка замінить літаки сімейства Boeing 737 Next Generation. В рамках авіасалону (з 11 до 14 липня) виконає дебютні польоти перший реактивний лайнер компанії Boeing 737 MAX. Постачання першого 737 MAX замовнику заплановано на 2017 рік. На новий літак вже надійшло понад 2 тисячі замовлень. Одне з останніх – угода про наміри з продажу 30 цивільних літаків з китайською авіакомпанією Xiamen Airlines на суму 3,39 млрд дол.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
Фото: boeing.com
Удосконалена модель літака, обладнана новими двигунами LEAP-1B виробництва CFM International, зменшить витрату палива на 13% порівняно із найсучаснішими паливно-ефективними вузькофюзеляжними літаками. Останні удосконалення конструкції, зокрема установка нових крилець Advanced Technology, зменшать опір, що сприятиме подальшому поліпшенню експлуатаційних характеристик 737 MAX особливо в польотах на великі відстані.
Крім того, серед цивільних літаків Boeing на виставці буде представлений новий 747-8 Freighter авіакомпанії CargoLogicAir. У статичній експозиції можна буде подивитися на P-8A, F/A-18E Super Hornet і F-15E Strike Eagle.
A350 від Airbus і космос
Компанія Airbus Group представить не лише комерційні, а й військові літаки, а також вертольоти і космічні системи. Щоб показати свої позиції в сегменті широкофюзеляжних літаків, компанія виставила на статичній стоянці та льотному полі два тестових літака – A350 XWB і A380.
Також Airbus похвалиться сімейством поліпшених версій вузькофюзеляжних пасажирських реактивних літаків Airbus A320neo. Основна зміна полягає в установці нових двигунів, які знизять витрату палива на 15%, експлуатаційні витрати – на 8%, кількість викидів у повітря – не менше ніж на 10% і зменшать рівень шуму порівняно з класичними моделями серії А320. До слова, в січні цього року авіакомпанія Lufthansa отримала перший в світі літак Airbus А320neo.
У зоні Космосу демонструватимуть: прототип апарату ExoMars – Bridget, апарат для дослідження гравітаційних хвиль LISA Pathfinder, супутник для операцій зі спостереження за Землею Sentinel-5p і високотехнологічний телескоп Gaia.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
Європейський супутник Sentinel-5p планують запустити 31 жовтня 2016 року. Фото: earth.esa.int
Конкурент Ан-178 і новинка від Bombardier
Один з найбільших світових виробників літаків бізнес-класу і літаків регіонального призначення – компанія Bombardier – презентувала новинку – CS100. За словами представників компанії, інвестиції в новий проект перевищили 180 млн фунтів. Репортери The Guardian вже відзначили, що літак оснащений сидіннями, в яких пасажири зможуть відчувати себе вільніше завдяки більшому розміру крісел.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
Фото: facebook.com/BombardierAero
Цікаво, що український літак Ан-178 на виставці зустрінеться зі своїм конкурентом – бразильським Embraer KC-390. Військово-транспортний літак може стати основою транспортної авіації ВПС Бразилії. Він перевищує Ан-178 за габаритами і потужністю, але й коштує при цьому дорожче.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
Фото: wikipedia.org
Один із найдорожчих літаків у світі
Ще один яскравий учасник виставки – F-35 Lightning II – винищувач-бомбардувальник п’ятого покоління, розроблений американською фірмою Lockheed Martin (Tactical Aircraft Systems) в трьох варіантах: варіант для потреб ВПС США (наземний винищувач – CTOL), для Корпусу морської піхоти США і ВМС Великобританії.
Програма створення винищувача – одна з найдорожчих в історії виробництва зброї. На розробку літака на квітень 2011 року було витрачено понад 56 млрд дол. Вартість одного винищувача – близько 100 млн дол.
Новий Boeing і красень Ан-178: у Великобританії відкрився грандіозний авіасалон Фарнборо-2016
F-35. Фото: wikipedia.org
Нагадаємо, Україна представила Ан-178 минулого року на виставці в Ле Бурже у Франції. Там же був представлений проект легкого транспортного літака Ан-132, який призначений для транспортування вантажів у 9 тонн.
Ольга Консевич
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас