Банк в Сингапурі пограбували за допомогою записки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк в Сингапурі пограбували за допомогою записки

Кримінал
1041
Поліція розшукує злочинця, який пограбував банк в Сингапурі на суму понад 22 тис. доларів за допомогою простої записки.
Злочинець зайшов до відділення Standard Chartered і дав працівникам банку почитати записку, де виклав свої вимоги. Через кілька хвилин він покинув банк з готівкою, повідомляє джерело, близьке до розслідування.
Поліція підтвердила той факт, що зброя для пограбування не використовувалася, але не розголошує зміст записки.
Поліція стверджує, що підозрюваний – австралієць.
Банківські пограбування – дуже рідкісне явище в Сингапурі завдяки ефективним методам боротьби зі злочинністю та обмеженню прав на володіння зброєю, що зробило країну найбезпечнішою в Азії.
Остання спроба пограбування банку в Сингапурі була зафіксована в 2008 році, коли чоловік, переодягнений в жінку, погрожував касирам «бомбою» в паперовій сумці. Інцидент обійшовся без наслідків, і злочинець був затриманий.
Недавнє пограбування викликало активні дебати в ЗМІ та соцмережах про те, що низький рівень злочинності в країні зробив владу занадто самовпевненою і поставив під сумнів безпеку банків.
Раніше ЗМІ писали про те, що вітчизняна кіберполіція затримала групу банкоматних шахраїв. Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України в рамках проведення міжрегіональної операції знешкодили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на таємному проникненні в сервісну частину банкоматів і зараженні шкідливим ПЗ операційної системи банкомата, що призводило до несанкціонованої видачі грошей з касет сховища. Своїми діями кіберзлодії завдали українським банківським установам збитки у розмірі понад 5 млн гривень.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас