Суд заарештував ще 14 свердловин компанії Злочевського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував ще 14 свердловин компанії Злочевського

Кримінал
309
Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури наклав арешт на 14 свердловин ТОВ “Парі”, що входить до складу групи компаній Burisma, яка, в свою чергу, належить колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському.
Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Зокрема, заарештовано 6 свердловин на Никловицькому родовищі у Львівській області, 6 свердловин на Пилипівському родовищі в Івано-Франківській області та 2 свердловини на Шереметьєвському родовищі в Чернівецькій області.
Раніше в Держреєстрі судових рішень було оприлюднено дві ухвали про накладення арештів на 20 свердловин ТОВ “Енерго-сервісна компанія “Еско-Північ” і 12 свердловин ТОВ “Перша українська газонафтова компанія” (обидві входять у Burisma).
Таким чином, заарештовано 46 свердловин компаній групи Burisma в 5 областях.
Також 1 липня суд заарештував одну свердловину ТОВ “Сістемойлінженерінг” (належить кіпрській Diloretio Holdings Ltd, що офіційно не входить до Burisma) на Водянівській площі в Харківській області.
Всі ці арешти були накладені в рамках досудового розслідування Генпрокуратури щодо привласнення грошових коштів службовими особами державної компанії “Укргазвидобування” протягом 2010-2014 років у рамках виконання договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами компаній з групи Burisma.
Як повідомлялося, Злочевський є власником компанії Burisma Holdings, яка заснована в 2002 році.
До її складу входять 4 операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, – енергосервісна компанія “Еско-Північ”, “Парі”, “Перша українська газонафтова компанія” та “Алдеа”.
Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів в Україні. Компанії групи Burisma Holdings Ltd в 2015 році видобули близько 1,2 млрд куб. м газу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас