Bombardier планує створити в Україні підприємство з виробництва локомотивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bombardier планує створити в Україні підприємство з виробництва локомотивів

Казна та Політика
720
Один з найбільших у світі виробників залізничної техніки – канадська компанія Bombardier планує створити в Україні спільне підприємство з виробництва локомотивів та іншої техніки. Відповідний меморандум про намір підписали голова правління “Укрзалізниці” Войцех Бальчун і член правління компанії Александер Бужор, а також представники керівництва Bombardier Ервін Гербер і Флавіо Канетті.
Документ був підписаний в Києві у присутності першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва та міністра міжнародної торгівлі Канади Христі Фріланд.
“Укрзалізниці” потрібна глибока модернізація, а Bombardier – це компанія, яка готова надати свої технології та розмістити своє виробництво в Україні. І забезпечити “Укрзалізницю” і пасажирів якісними поїздами нового покоління”, – сказав міністр.
У свою чергу міністр Фріланд наголосила, що підписаний меморандум – це лише початок стратегічного партнерства. “Меморандум між нашою Bombardier і “Укрзалізницею” – це тільки початок великого співробітництва між країнами”, – сказала вона.
Як повідомлялося, плани залучити канадську Bombardier до виробництва локомотивів в Україні були озвучені ще в травні цього року. Як зазначав тоді міністр інфраструктури Володимир Омелян, Bombardier і американська багатогалузева корпорація General Electric планували привезти в нашу країну свої локомотиви для тестування на термін 3-6 місяців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас