Естонія дає Україні грант на 100 тис. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія дає Україні грант на 100 тис. євро

Казна та Політика
377
Міністерство закордонних справ Естонії виділило грант у розмірі 100 тис. євро на проект із розробки і запуску інформаційної системи моніторингу промислового вилову риби в Україні, повідомила прес-служба Держрибагентства.
Як уточнили у відомстві, завдяки системі моніторингу держава отримає можливість у режимі реального часу відстежувати обсяги промислового вилову.
«Україна отримає електронну інформацію про операції та угоди у сфері рибного господарства, історію даних всього сектора професійного рибальства: дозволи на вилов, дані про вилов і про первинний продаж, декларації про розвантаження, транспортні документи. Програма також буде інтегрована з реєстром риболовних суден», – повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
«У рамках проекту запланована адаптація інформаційної системи Естонії згідно з українським законодавством, її модифікація з метою подальшого застосування в рибному господарстві України», – прокоментував віце-канцлер з питань харчової безпеки, науки і розвитку міністерства сільського життя Естонії Тоомас Кеввай.
У Держрибагентстві додали, що проект із впровадження системи розрахований на 9 місяців – з вересня 2016-го до травня 2017 року. Він складається з п’яти етапів. На першому етапі, з вересня до жовтня, естонська сторона проаналізую рибне господарство України та проведе технічні роботи (розробить панель адміністратора з базовими функціями, адаптує елемент звітності).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас