Фонд гарантування вкладів вирішив не штрафувати позичальників банку "Михайлівський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів вирішив не штрафувати позичальників банку "Михайлівський"

Кредит&Депозит
1494
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив не застосовувати штрафні санкції за несвоєчасну сплату заборгованості до позичальників банку “Михайлівський”, права вимоги за договорами яких були відступлені на користь фінкомпанії “Плеяда”.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.
Відповідне рішення 7 липня ухвалила виконавча дирекція фонду.
Документ набув чинності з моменту ухвалення.
Підставою для цього є обставини непереборної сили: незважаючи на те що банк “Михайлівський” зараз лишається єдиним дійсним кредитором за укладеними раніше договорами, ТОВ “ФК “Плеяда” і ТОВ “ФК “Фагор” продовжують безпідставно вимагати від позичальників банку оплачувати кредити за їхніми реквізитами.
Попри те що договір факторингу, за яким банк віддав право вимоги за кредитними договорами на суму понад 680 млн гривень, визнано нікчемним ще 30 травня, на початку червня постановою Окружного адміністративного суду банку “Михайлівський” було заборонено вчиняти будь-які дії з приймання платежів для погашення кредитів.
Фонд вирішив не нараховувати штрафи і пені за прострочення платежів по кредитах до дня набуття чинності судовими рішеннями з цього питання.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів визнав нікчемним договір факторингу між банком “Михайлівський” і фінкомпанією “Плеяда”.
Раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звертав увагу позичальників банку “Михайлівський”, що банк залишається єдиним дійсним кредитором за укладеними раніше договорами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас