Японська корпорація тестує технологію розпізнавання осіб для платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська корпорація тестує технологію розпізнавання осіб для платежів

Технології&Авто
166
Японська корпорація NEC тестує послуги безконтактних платежів за допомогою технології розпізнавання осіб для ідентифікації споживачів. Спочатку тестування выдбудеться в штаб-квартирі компанії в Токіо.
В рамках 2-місячного проекту NEC тестуватиме технологію розпізнавання NeoFace, яка порівнює заздалегідь зареєстровану споживачем фотографію в профілі платіжного додатка і знімок, зроблений камерою біля POS-терміналу.
У NFC стверджують, що тестування спрямовано на удосконалення технології, щоб в результаті запровадити її на касах магазинів. Розробники тестують різні камери, їх розміщення і освітлення.
У квітні 2016 NEC запустила тестування ще однієї технології – вдосконаленої біометричної системи з функцією розпізнавання осіб у русі.
Раніше ЗМІ писали про те, що Uber впроваджує в Китаї систему розпізнавання облич для водіїв, щоб протистояти шахрайству, крадіжці персональних даних і гарантувати безпеку своїх клієнтів.
Для реєстрації в системі нові водії повинні будуть не тільки надати свою ID-карту, але і відсканувати лице через веб-камеру. Крім того, такі перевірки використовуватимуться вибірково для додаткової ідентифікації водіїв, які перебувають онлайн. Якщо з перевіркою даних виникнуть якісь проблеми, обліковий запис водія буде тимчасово відключено на період розслідування.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас