Центробанк Нідерландів ініціює створення кампусу з вивчення технології blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Нідерландів ініціює створення кампусу з вивчення технології blockchain

Технології&Авто
260
Центробанк Нідерландів підтримав створення кампусу з вивчення технології blockchain, щоб банки та фінансові установи могли ділитися досвідом і знаннями щодо застосування технології у сфері фінансових послуг.
Новий кампус відкриється у вересні та послужить майданчиком для співпраці між банками, які раніше самостійно освоювали технологію blockchain. Наприклад, Rabobank вивчає blockchain у спільних партнерських проектах з NexusLab, а ABN Amro тестував застосування технології всередині банку.
Створення кампусу було анонсовано експертом у фінтех-сфері Віллемом Вермеєндом під час конференції, організованої Hollande Fintech і De Nederlandsche Bank. За словами Вермеєнда в Нідерландах “багато креативу”, але проблема в тому, що ці люди не знають нічого про те, чим займаються інші.
Також Центральний банк Нідерландів, De Nederlandsche Вank (DNB), ймовірно, розглядає можливість розробки власної цифрової валюти під назвою DNBCoin. Про це було заявлено в річному звіті Центробанку в розділі «Цілі на 2016 рік».
ЦБ Нідерландів – не перший центральний банк, який експериментує з цифровою валютою. Так, лише в лютому цього року Народний банк Китаю і Резервний банк Австралії говорили про можливість розробки цифрових версій наявних валют.
А в Банку Англії займаються створенням RSCoin – цифрової валюти для центральних банків, у розробці якої беруть участь експерти з University College в Лондоні.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас