У Києві почав працювати муніципальний прокат велосипедів Nextbike — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почав працювати муніципальний прокат велосипедів Nextbike

Світ
2538
Як і було обіцяно майже місяць тому, в Києві запрацював муніципальний прокат велосипедів Nextbike. На першому етапі запустили 8 станцій системи муніципального велопрокату, проте вже в найближчому майбутньому їх кількість хочуть довести до 10-12.
«Система працює досить просто. Спочатку потрібно зареєструватися на нашому сайті nextbike.com.ua або через мобільний додаток. Потім підійти по велосипед в один із восьми пунктів прокату. Там буде консультант, який допоможе його обрати. На кожному велосипеді є QR-код. Зчитуєте його за допомогою програми на телефоні. Включається тарифікація, і можете з одного пункту їхати в інший. Це такий собі альтернативний вид громадського транспорту. Він поліпшує здоров’я і екологічну ситуацію міста в цілому», – розповів виконавчий директор Nextbike Ukraine Юрій Петраш.
Без абонемента (режим Pay as You Go) перші 30 хвилин коштуватимуть 50 грн, кожна наступна година – 50 грн. Абонемент на місяць коштуватиме 120 грн (щоденне користування велосипедом протягом 30 хв – безкоштовне, наступні 30 хв – 4 грн, ще наступні 30 хв – 4 грн, далі кожну наступну годину 50 грн). Абонемент на сезон (1 березня – 31 жовтня) коштуватиме 800 грн, при цьому користувач отримає щодня 30 хв безкоштовно, наступні 30 хв – за 2 грн, ще наступні 30 хв – 2 грн, кожна наступна година – 50 грн).
Велосипеди видають напрокат цілодобово. У всіх тарифах, в разі використання велосипеда протягом однієї оренди одного дня більше 12 годин, вартість такої поїздки складе 1 000 гривень. У разі неповернення велосипеда протягом 24 годин від початку оренди він вважається вкраденим, клієнту нараховується штраф у 15 тис. грн і його акаунт вносять у чорний список.
У Києві велосипед можна орендувати за такими адресами:
    метро Мінська, просп. Оболонський, 1в
    парк Дружби народів
    Троєщина (с. Троєщина), вул. Карла Маркса, 39
    метро Берестейська, вул. Дегтярівська, 51
    пл. Льва Толстого, вул. Басейна, 12
    метро Лівобережна, вул. Раїси Окіпної, 3
    метро Виставковий центр, ВДНГ; вул. Академіка Глушкова, 1
    метро Позняки, вул. Княжий Затон, 11
    Пирогів, вул. Ак. Тронька, 1
Розташування станцій прокату можна побачити на карті офіційного сайту Nextbike, там же можна уточнити наявність вільних велосипедів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас