Знову без світла? Україні загрожує Blackout, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову без світла? Україні загрожує Blackout, - ЗМІ

Енергетика
5861
У зв’язку з дефіцитом вугілля на українських електростанціях, країні загрожує Blackout, тобто масове відключення електрики, повідомляє УНН.
На сьогоднішній день як мінімум чотири електростанції відчувають значний дефіцит вугілля, що призводить до скорочення виробництва електроенергії в країні. Зокрема, на межі зупинки перебувають такі ТЕС: Курахівська, Ладижинська, Вуглегірська, Запорізька.
Залишок вугілля на Курахівській ТЕС становить близько 130 тисяч тонн. За щоденного споживання 12 тис. тонн обсягу вугілля вистачить лише на 10 днів.
На Ладижинській електростанції обсяг вугілля становить 50 тисяч тонн, а обсяг щоденного споживання сягає близько 10 тисяч тонн. Тобто вугілля на цій ТЕС навряд чи вистачить на 5 днів.
На Запорізькій ТЕС залишок вугілля обчислюється в межах 150 тисяч тонн. За умови щоденного необхідного споживання 12 тисяч тонн електростанція витратить свої запаси протягом 10 днів.
Вуглегірська ТЕС, крім дефіциту вугілля, працює з перебоями через відсутність необхідної мережі розповсюдження.
У разі, якщо запаси вугілля на українських електростанціях не вдасться поповнити до необхідного рівня найближчим часом, за інформацією представників галузі, в Україні може настати “блекаут” вже протягом 10 днів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас