Український стартап розробляє аналог Booking.com для пацієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап розробляє аналог Booking.com для пацієнтів

Особисті фінанси
564
Команда Bookimed працює над сервісом, який працює подібно Booking.com, але для пацієнтів: дозволяє користувачам бронювати медичні клініки за діагнозом, бюджетом і бажаними країнами.
Як повідомляється, історія проекту починалася в лютому 2014 року, його засновники – Євген Козлов та Євген Хотянов.
Причини, які спонукали замислитись про таку ідею: великий набір проблем пацієнтів-мандрівників, велика різниця в рівні медицини в багатьох країнах і щорічне здешевлення авіаквитків.
Також, за випадковим збігом, Козлов проходив медичний чек-ап в Ізраїлі. Плюс, у команди була експертиза по маркетинговій роботі з медичним туризмом в цій країні. Команда також надихалася книгами засновника Zappos Тоні Шея про ідеальний сервіс і корпоративну культуру.
Проект запускали на власні кошти, пише видання.
Стартап багато разів вів переговори з інвесторами, але угоди не укладали.
“Клієнт – кращий інвестор, попроси передоплату. Ми розробили платні пакети для клінік, які нас добре підгодовували на старті”, – говорить CEO.
Стартап працює по моделі Cost Per Acquisition – це поширена модель серед більшості міжнародних клінік, які мають сервіс для прийому іноземних пацієнтів (international department).
Як зазначається, пацієнти грошей не платять. З часу заснування стартап отримав 28 489 звернень, в місяць на Bookimed, за даними компанії, консультується близько 3 000 пацієнтів, а до кінця року команда очікує, що це число зросте вдвічі.
Основні конкуренти сервісу – німецький Medigo, який отримав стартове фінансування від українського фонду TA Venture, Whatclinic, який працює ще з 2006 року, крім того, в 2015 році Doc.ua також запустив розділ лікування за кордоном.
Кожен проект передбачає різні завдання: запис до лікаря, запис в клініку, підбір клініки.
Bookimed намагається відрізнятися від інших тим, що пропонує підтримку пацієнта на всіх етапах запису.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас