Росія запровадила додаткові обмеження на транзит українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія запровадила додаткові обмеження на транзит українських товарів

Казна та Політика
590
Росія запровадила додаткові обмеження на транзит українських товарів через свою територію.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку України.
У міністерстві зазначають, що 3 липня 2016 року було оприлюднено указ президента РФ, яким запроваджуються додаткові обмеження транзиту через територію РФ товарів з України.
Зокрема, чинні обмеження транзиту товарів до Республіки Казахастан поширюються і на транзит у Киргизьку Республіку. Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів “під ембарго”.
«Зазначені зміни можуть тимчасово спричинити повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не тільки в Республіку Казахстан, Киргизьку Республіку, а й у треті країни», – відзначають у міністерстві.
У Мінекономрозвитку підкреслюють, що введення Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів з України є економічно та юридично необґрунтованим і очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії.
«Ці обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими і такими, що носять дискримінаційний характер, і відповідно порушують зобов’язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі», – резюмують в міністерстві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас