"Фагор" погрожує позичальникам Банку Михайлівського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Фагор" погрожує позичальникам Банку Михайлівського

Кредит&Депозит
11906
Тимчасовий адміністратор Банку Михайлівський встановив факт нікчемності договору факторингу, укладеного між банком і ТОВ «ФК «Плеяда» 19 травня 2016 року, відповідно до якого «Михайлівський» поступався «Плеяді» правом вимоги за 111 тис. кредитних договорів.
«Слід зазначити, що виявлення незначних договорів є прямим обов’язком уповноваженої особи і не вимагає додаткового підтвердження з боку суду, оскільки відповідно до ч. 2 ст. 215 Цивільного кодексу визнання судом нікчемної угоди недійсною не вимагається. При цьому, нікчемний договір може бути визнаний чинним тільки за рішенням суду», – повідомляє Фонд гарантування вкладів.
Станом на сьогодні не існує жодного рішення суду, яким була б визначена ​​чинність договору факторингу № 1905 від 19.05.16 та яке б підтвердило факт того, що ТОВ «ФК «Плеяда» ТОВ «ФК «Фагор» правомірно отримали право вимоги за кредитними договорами Банку Михайлівський.
Ухвали суду у формі забезпечення позову не встановлюють чинність зазначеного договору факторингу.
Фонд звертає увагу, що згідно з нормами законодавства України повідомлення про відступлення прав вимоги за кредитними договорами має бути викладено в письмовій формі та має містити інформацію: обсяг грошових вимог, які передано; про певну грошову вимогу, яке підлягає виконанню.
Крім того, подібні повідомлення обов’язково повинні бути відправлені засобами поштового зв’язку з повідомленням про вручення або вручатися особисто боржникові під розписку.
Листи, які надходили від імені Банку Михайлівський за підписом директора департаменту ризик-менеджменту банку, про які повідомлялося раніше на сайті Фонду, не мають законної сили і не зареєстровані в Банку як вихідна документація.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зазначає, що сплачені суми за раніше опублікованими реквізитами будуть зараховані на особисті рахунки після закінчення судового процесу.
При сплаті коштів на користь ТОВ «ФК «Фагор» погашення кредитної заборгованості не відбувається.
Фонд зазначає, що будь-які повідомлення про необхідність повернення кредитів на рахунок ФК «Фагор» є безпідставним і не мають юридичної сили, а реквізити ТОВ «Фінансова компанія «Фагор» є недійсними для погашення заборгованості за кредитними договорами Банку Михайлівський.
У зв’язку з тим, що до Фонду надходять численні скарги від позичальників щодо погроз від представників ТОВ «ФК «Фагор», відзначаємо, що позичальники мають право: записувати номери, з яких до них телефонували, а також невідкладно повідомляти Національну поліцію за телефоном 102 про вчинення кримінального правопорушення за фактом «Вимагання» (ст. 189 КК).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас