Розенко пояснив, коли українці відчують підвищення тарифів ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко пояснив, коли українці відчують підвищення тарифів ЖКГ

Особисті фінанси
3292
На сьогоднішній день українці мають три місяці, щоб вирішити питання плати за комунальні послуги та використання газу. Про це заявив сказав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко..
“Українці відчують ефект підвищення тарифів тільки з жовтня. По-перше – для тих, хто використовує газ, є можливість використання відповідних державних програм щодо зменшення плати за споживання газу, зокрема здійснення відповідних енергозберігаючих заходів. Таким чином можна зменшити використання газу та електроенергії для опалення житла для приватних будинків”, – сказав віце-прем’єр.
По-друге, за його словами, є програма субсидій.
“Люди, які отримали субсидії – а це 5,5 млн українських сімей – знають, що їм хвилюватися не варто. Держава в повному обсязі компенсує підвищення цін на житлово-комунальні послуги”, – пояснив Розенко.
Нагадаємо, з 1 липня дня в Україні діють нові тарифи для населення на опалення і централізованого гарячу воду. Так, з 1 липня середньозважений тариф на тепло встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал (замість 534 грн за 1 Гкал). Це зростання на 95,3%. Тарифи на гарячу воду відрізняються в різних містах.
Електроенергія подорожчає з вересня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас