Названо середній обсяг втрат компаній від витоку даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо середній обсяг втрат компаній від витоку даних

Фондовий ринок
199
Середній обсяг втрат компаній від витоку даних зріс на 29% з 2013 року – до $4 млн, свідчать результати міжнародного дослідження Ponemon Institute за підтримки IBM Security.
При цьому кількість і складність подібних інцидентів продовжують рости, йдеться в прес-релізі IBM. У 2015 році було зареєстровано на 64% більше атак, ніж в 2014 році, і чим складнішими стають ці загрози, тим більше витрат вони вимагають від компаній.
За оцінками ще одного дослідження, збитки компаній від кожного вкраденого запису бази даних складають в середньому $158. Витоки даних в жорстко регульованих галузях обходяться ще дорожче, наприклад, в охороні здоров’я збиток досягає $355 на кожен запис даних – на $100 більше, ніж у 2013 році.
Найбільш важливим фактором зниження збитків від витоку даних IBM і Ponemon називають створення команди з реагування на інциденти безпеки. Такий крок дозволяє компаніям заощадити в середньому близько $400 тис. (або $16 у розрахунку на кожен запис даних). Вартість заходів реагування, таких як розслідування причин інциденту, взаємодія з клієнтами, залучення юристів та видання нормативно-правових приписів, становить 59% суми збитку в результаті витоку даних.
Частина цих великих витрат може пояснюватися тим, що, наприклад, 70% керівників компаній з США, що курують питання безпеки, повідомили, що не мають готових планів реагування на інциденти.
Дослідження також показало, що чим більше часу вимагається для виявлення і запобігання витоку даних, тим дорожче обходиться ліквідація її наслідків. У той час як витоки, виявлені менш ніж за 100 днів, обходяться компанії приблизно в $3,23 млн, вартість витоків, виявлених пізніше 100-денної позначки, складає в середньому на $1 млн більше ($4,38 млн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас