Головний санлікар України затриманий у справі про розкрадання держкоштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний санлікар України затриманий у справі про розкрадання держкоштів

Кримінал
750
Головний санітарний лікар України Святослав Протас затриманий у справі про розкрадання державних коштів.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“Цойно, в робочому кабінеті, затримано головного санітарного лікаря України Святослава Протаса із начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частину з яких також буде затримано”, – написав Аваков у Фейсбуці.
За його інформацією, група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему щодо розкрадання великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тис. гривень) учасники афери були затримані.
Протас був затриманий у власному кабінеті як організатор. “Він діяв цинічно – попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатимуться і відмиватимуться бюджетні гроші. Всім розповіли правила і “обов’язки” – і всі погодилися брати участь в афері… і тільки один (!) сказав “ні”, – написав Аваков.
Він також зазначив, що оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження було задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів.
“Керівник Держсанепідслужби України дав злочинну вказівку ряду директорів відповідних державних обласних установ, згідно з якою останнім та їхнім заступникам буде виплачена премія до Дня медичного працівника в розмірі двох місячних посадових окладів, один з яких зазначені особи можуть залишити собі, а інший повинні передати йому”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас