Німеччина виділить Україні 300 мільйонів євро, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина виділить Україні 300 мільйонів євро, - Гройсман

Казна та Політика
476
Німеччина має намір виділити Україні кредит на суму 300 млн євро на енергетику, інфраструктуру і залізничне господарство.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Прийнято рішення про те, що ми зможемо реалізувати непов’язаний кредит 300 млн євро, які будуть спрямовані на енергетику, на інфраструктуру, на залізничне господарство”, – сказав він в ефірі ICTV.
Як повідомлялося 29 червня 2016 року віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що до України 4 липня прибуде місія німецького KfW для затвердження німецькою стороною проектів з реалізації другої частини незв’язаних фінансового кредиту обсягом 300 млн євро, кошти якого можуть бути спрямовані за цільовим призначенням вже до кінця 2016 року.
У 2015 під час VIII засідання українсько-німецької групи високого рівня з питань економічної співпраці в Берліні був підписаний Меморандум про спільні наміри уряду України і уряду ФРН щодо незв’язаного фінансового кредиту в 500 млн євро і рамкова угодо між Кабміном і кредитною установою з відновлення (KfW) про надання індивідуальних кредитів у рамках німецької Схеми державних гарантій незв’язаного фінансового кредиту (UFK) для України.
У липні 2015 року Верховна Рада ратифікувала меморандум з Німеччиною про виділення кредиту на EUR500 млн на відновлення Донбасу. Згідно з документом, з цієї суми 300 млн євро буде виділено на енергетику, інфраструктуру і комунальні підприємства, і 200 млн – як макрофінансову допомогу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас