Vodafone може перенести штаб-квартиру за межі Великобританії через Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vodafone може перенести штаб-квартиру за межі Великобританії через Brexit

Світ
523
Британський оператор мобільного зв’язку Vodafone Group Plc може перенести штаб-квартиру за межі країни через рішення Великобританії про вихід з ЄС (Brexit), пише газета The Wall Street Journal.
Компанія повідомила, що в результаті Brexit розташування її глобальної штаб-квартири в довгостроковій перспективі переглядається.
У заяві Vodafone зазначено, що членство Великобританії у ЄС давало компанії безліч переваг, серед яких вільний рух робочої сили в межах блоку і єдине правове середовище в Європі.
Vodafone поки не може оцінити, як вплине на ці переваги вихід країни з ЄС, – процес може зайняти два роки і більше. У зв’язку з цим компанія вважає неможливим “робити тверді висновки стосовно довгострокового розташування штаб-квартири групи”, йдеться в заяві.
“Ми продовжимо оцінювати ситуацію і приймемо будь-які рішення, що відповідають інтересам наших клієнтів, акціонерів і співробітників”, – відзначають в Vodafone.
Основна частина з 462 млн клієнтів Vodafone, 108 тис. співробітників і 15 тис. постачальників перебувають за межами Великобританії. На частку європейських операцій, без урахування Великобританії, припадає 55% EBITDA компанії.
Під питанням виявилося і майбутнє проекту будівництва атомної електростанції у Великобританії (Hinkley Point) вартістю 18 млрд фунтів стерлінгів ($26 млрд). Рада директорів французької Electricite de France (EDF) має ухвалити фінальне рішення про участь у проекті, який готові підтримати уряди як Великобританії, так і Франції.
Рада директорів EDF поки так і не затвердила участь у проекті через сумніви щодо низки моментів, зокрема, високий обсяг передбачуваних витрат. Вихід Великобританії з ЄС стане додатковим фактором невизначеності, пише газета.
“Раніше ми побоювалися можливості Brexit, – заявив один із членів ради директорів EDF. – Тепер Brexit є фактом, і ми бачимо погіршення політичного середовища у Великобританії, а також мінливість громадської думки, що ставить під питання багато речей”.
Обидві ситуації підкреслюють невизначеність, яку створює Brexit, як для британських, так і для зарубіжних компаній.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас