Суд підтвердив банкрутство банку "Юнісон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив банкрутство банку "Юнісон"

618
Суд першої інстанції підтвердив законність віднесення банку “Юнисон” до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
Окружний адміністративний суд міста Києва рішенням від 23 червня 2016 р. повністю відмовив одному з акціонерів ПАТ “Банк “Юнісон” в задоволенні позовних вимог про визнання протиправною постанови НБУ про віднесення “Юнісон” до категорії проблемних.
Таким чином, суд першої інстанції підтвердив правомірність дій Нацбанку на всіх етапах взаємодії з ВАТ “Банк “Юнісон” з питань приведення структури власності цього банку у відповідність до вимог прозорості.
Відповідно до закону у позивача є 10 днів з дня отримання копії судового рішення для оскарження цього рішення в суді апеляційної інстанції.
Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк “Юнісон” неплатоспроможним.
Пізніше в “Юнісоні” заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення.
Як відомо, банк був пов’язаний з Антоном Клименком, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником “Юнісону”.
Більшість співробітників холдингу “Вести”, який також пов’язують з Клименком, обслуговуються в банку.
Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку “Юнісон” становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.
За підсумками 2015 р. кредитний портфель банку “Юнісон” склав 579,6 млн гривень, крім того, за підсумками 2015 р. банк сплатив понад 16,7 мільйона гривень до державного бюджету.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас