73 великих банки підключаться до нової ініціативи Swift — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

73 великих банки підключаться до нової ініціативи Swift

Фінтех і Картки
866
До ініціативи системи міжнародних банківських платежів Swift приєдналися вже 73 банки. Ініціатива стосується низки угод для поліпшення якості обслуговування клієнтів у сфері кореспондентських платежів. Проект націлений на збільшення швидкості, прозорості та ефективності транскордонних платежів.
Перша фаза проекту, яка охоплює бізнес-платежі (busines-to-business), вже запущена. Крім того, більше 40 банків уже взяли участь у серії семінарів у Франкфурті, Сингапурі, Лондоні та Нью-Йорку в квітні й травні, націлених на розробку нової концепції для кореспондентських платежів під назвою «цифрова трансформація транскордонних платежів».
З новими банками-учасниками проект покриває 75% всіх транскордонних платежів у мережі Swift.
У рамках проекту Swift розробить «хмарну» базу даних, щоб відстежувати стан платежу з моменту відправки до підтвердження в реальному часі.
Системі міжнародних банківських платежів Swift набридли історії з хакерськими атаками на банки, і тепер фінустанови зі слабким захистом можуть бути відключені від глобальної мережі міжбанківського обміну повідомленнями. Swift працює над створенням нової програми сертифікації аудиторів. Це допоможе з перевіркою банків на відповідність необхідним критеріям безпеки.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас