Маріупольських чиновників спіймали на розкраданні мільйона при держзакупівлях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маріупольських чиновників спіймали на розкраданні мільйона при держзакупівлях

Кримінал
361
Посадові особи бюджетних установ та комунальних підприємств Маріуполя привласнили понад мільйон гривень з бюджету під час закупівель товарів і послуг.
Про це повідомляється на сайті Нацполіції.
Поліцейські викрили незаконний бухгалтерський розрахунковий центр, який оформляв підприємствам фіктивні бухгалтерські та податкові документи для проведення безтоварних операцій. Потому через рахунки підконтрольних підприємств і фізичних осіб-підприємців знімали готівку.
Щомісячний обіг цього центру становив понад 10 мільйонів гривень.
На підставі постанов суду правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях і місцях проживання учасників конвертаційного центру. Вилучено понад 60 печаток фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку, 1,5 мільйона гривень, майже 3 тисячі доларів, 500 євро, а також банківські картки і чекові книжки для отримання готівки.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтями 205 (Фіктивне підприємство) і 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас