Ердоган поставив руба питання вступу Туреччини в ЄС, пригрозивши референдумом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ердоган поставив руба питання вступу Туреччини в ЄС, пригрозивши референдумом

Світ
1332
Європейський союз не приймає Туреччину до свого складу через те, що більшість населення країни – мусульмани.
Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи в Університеті Фатіха Султана Мехмета в Стамбулі, повідомляє Анадолу.
За словами Ердогана, про це свого часу відкрито сказав один з колишніх очільників МЗС Франції: “Туреччина дарма стукається в двері ЄС. Тому що ви мусульмани”.
Президент Туреччини також нагадав про попередження керівництва Єврокомісії, яке заявило: “Якщо Туреччина не буде виконувати домовленості щодо міграційного питання, то їй ні до чого спрощення візового режиму”.
“Ви так і не пізнали турецький народ. Наш народ зовсім не женеться за візами і членством. У Європі бояться повідомлень про 60 тисяч біженців, які зібралися в районі Едірне. Бояться, що ці мігранти перейдуть в Болгарію і Грецію, тоді як Туреччина відкрила двері для 3 млн біженців. Ми цінуємо людей”, – зазначив Ердоган.
Президент Туреччини також привернув увагу до референдуму щодо членства Великобританії в ЄС.
“Відбудеться референдум у Великобританії. Посилають сигнал Туреччині, мовляв, Анкара не зможе стати членом ЄС до 3000 року. Девід Кемерон на особистих зустрічах казав геть інші слова. Навпаки, заявляв, що Лондон є поряд з Анкарою. Що ж сталося? Ось побачите, за підсумками референдуму Великобританія залишиться в лавах Євросоюзу”, – наголосив турецький лідер.
За його словами, Туреччина очікує членства в ЄС з 1963 року.
“Не переймайтеся, ми вчинимо так само, як британці. Організуємо референдум і запитаємо у народу: “Чи продовжувати переговори щодо членства в Євросоюзі. Якщо народ скаже “так” процесу діалогу з ЄС, то ми продовжимо процес. Я відкрито заявив представникам Євросоюзу: “Або відкрито зізнайтеся, що не приймете нас до складу ЄС, або завершуйте переговорний процес”. Однак вони не говорять нам: ні “так”, ні “ні”. Вам варто було б подумати над тим, з ким будете вести розмову, коли мільйони біженців стукатимуть у ваші двері”, – резюмував Ердоган.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас