На "Стіну" Яценюка виділили вшестеро менше грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Стіну" Яценюка виділили вшестеро менше грошей

Казна та Політика
573
Держприкордонслужба отримала 60 млн гривень з початку року на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону (проект “Стіна”).
Про це повідомляється на сайті відомства.
У травні минулого року уряд Арсенія Яценюка затвердив план заходів щодо реалізації проекту “Стіна”. Згідно з цим документом, реалізація проекту мала тривати чотири роки (2015-2018) і коштувати 4,1 млрд гривень. У минулому році Держприкордонслужба мала отримати 990 млн гривень, а в цьому році – ще 1,2 млрд гривень.
Втім, планам уряду в частині фінансування не судилося збутися. Депутати узгодили в держбюджеті-2015 виділення 400 млн гривень на проект “Стіна” (вся сума була освоєна) і лише 200 млн гривень – в держбюджеті-2016.
У 2015 році роботи з облаштування українсько-російського кордону проводилися в межах Чернігівської та Харківської областей. На даний момент обладнано 230 км протитанкових ровів, понад 70 км металевого паркану і 116 км рокадних доріг. Також закупили чотири рухливі бойові модулі «Тритон», розгорнуто систему оптико-електронного спостереження на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Дергачі» в Харківській області. У травні цього року почалися підготовчі роботи на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону.
Проект “Стіна” має підвищити рівень безпеки східних кордонів Європи і захистити Україну від агресії з боку РФ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас