МВФ і Україна сперечаються через пенсійну реформу - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Україна сперечаються через пенсійну реформу - Розенко

Особисті фінанси
2492
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляє, що Міжнародний валютний фонд постійно піднімає питання підвищення пенсійного віку в Україні, але цього пункту зараз немає в проекті меморандуму.
Про це Розенко повідомив в середу.
“Ця тема постійно піднімається, але ми постійно говоримо, що наше бачення реформи пенсійної системи полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду можна і треба долати не за рахунок зміни формули або параметрів пенсійної системи”, – сказав він відповідаючи на питання про те, наполягає чи МВФ на підвищення пенсійного віку в Україні.
За його словами, на даний момент є ресурс для збільшення доходів Пенсійного фонду за рахунок детінізації доходів та збільшення числа платників єдиного соціального внеску.
“Підвищення пенсійного віку не дасть на сьогоднішній день реального ефекту, який може на сьогодні реально скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду”, – сказав віце-прем’єр.
Розенко зазначив, що уряд України таку можливість не розглядає і має намір доводити МВФ його недоцільність.
“Це питання піднімається, але на сьогоднішній день в меморандумі цього немає. Переговори ще тривають і остаточного тексту немає, але вдалося досягти компромісного рішення, щоб з меморандуму ці питання жорсткої прив’язки до підвищення пенсійного віку все-таки прибрати”, – додав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас