Топ-10 найдорожчих валют світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-10 найдорожчих валют світу

Валюта
82730
Представляємо вам рейтинг найдорожчих валют світу. Ви здивуєтеся, але перше місце в цьому рейтингу посідає не долар США і навіть не швейцарський франк.
10. Сінгапурський долар
1 SGD = 0,74 USD *
Топ-10 найдорожчих валют світу
Після набуття Сінгапуром незалежності 1965 року, його валюта, сінгапурський долар, існувала як валюта, прив’язана спочатку до британського фунта, потім до долара США. Проте через 20 років влада відпустила сінгапурський долар у вільне плавання. Його вартість злетіла після того, як Сінгапур став інтелектуальним і технологічним центром Сходу. Завдяки стабільному зростанню ВВП Сінгапуру, валюта цієї країни є на сьогоднішній день дуже сильною.
9. Брунейський долар
1 BND = 0,74 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Бруней – це маленька країна в Південно-Східній Азії. Розташована між Малайзією і Південно-Китайським морем, вона має дуже високий показник ВВП на душу населення. Незважаючи на невелике падіння вартості (пік було досягнуто п’ять років тому на рівні 1 BND=0,83 USD), брунейський долар залишається досить міцною валютою і практично не схильний до інфляційних процесів.
8. Австралійський долар
1 AUD = 0,75 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Австралійський долар, як і канадський долар, належить до вільно конвертованих сировинних валют, оскільки його курс дуже залежить від цін на товарних ринках. Причиною є те, що Австралія – ​​це, по суті, експортна країна. Вона продає на зовнішніх ринках золото, залізну руду, нафту, газ, вугілля і різну продукцію сільського господарства. 2015 рік був не найуспішнішим для сектора природних ресурсів у Австралії, через що і вартість австралійського долара впала. Але він, як і раніше, входить у топ-10 найдорожчих валют світу.
7. Долар США
Топ-10 найдорожчих валют світу
Всім відомий з юних років американський долар стабільно зберігає свій статус головної світової валюти. У 1973 році після укладення угоди між Саудівською Аравією і США з’явилося таке поняття, як «нафтодолари». А в 1975 році Організація країн-експортерів нафти зробила долар США єдиним грошовим засобом для придбання нафти. Це і породило значний попит на долари. Існує багато думок про те, що чергова хвиля кризи в найближчі роки похитне фінансову систему США, в зв’язку з чим впаде і долар. Однак експерти впевнені, що ймовірність цього дуже мала.
6. Швейцарський франк
1 CHF = 1,04 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Банківська система Швейцарії є однією з найстаріших і найбільших ву світі. Це зробило швейцарську національну валюту, швейцарський франк, безпечним прихистком для міжнародного капіталу. Центробанк Швейцарії ввів жорстку прив’язку курсу франка до євро після вступу країни до валютного союзу. Однак в минулому році франк відпустили у вільне плавання, що буквально протягом наступних 10 хвилин викликало небувале зростання франка до всіх валют світу до 20-30%.
5. Євро
1 EUR = 1,13 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Відома валюта єврозони, незважаючи на безліч різних економічних і політичних проблем, залишається однією з найдорожчих валют на планеті. Євро, як і раніше, дорожчий за долар США.
4. Британський фунт
1 GBP = 1,47 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Фунт стерлінгів, або британський фунт, став сильною валютою ще за колоніальної епохи. Відтоді він залишається однією з головних розрахункових одиниць для ощадних рахунків. В середині 2006 року фунт став третьою за розповсюдженням резервною валютою, отримавши сплеск популярності в останні роки.
3. Оманський ріал
1 OMR = 2,60 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Економіка Оману базується на експорті нафти. Також в країні розвиваються видобуток газу, металургійна промисловість і туристичний бізнес. Середня щомісячна зарплата в Омані становить $4 100, ВВП на душу населення в 2015 році склав $15 232. В Омані немає безробіття і немає бездомних. З огляду на всі факти, не дивно, що валюта країни, оманський ріал, входить у трійку найдорожчих валют світу.
2. Бахрейнський динар
1 BHD = 2,65 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Стійкість бахрейнського динара залежить від зв’язків країни із Саудівською Аравією і ринком нафти. Але у нього є ще один козир. У Бахрейні розташована американська військово-морська база, що має вирішальне значення для впливу США в регіоні.
1. Кувейтський динар
1 KWD = 3,32 USD
Топ-10 найдорожчих валют світу
Отже, найдорожча валюта в світі – це кувейтський динар. При цьому, лідерство ця валюта утримує вже не один десяток років. Річ у тому, що Кувейт користується плодами бурхливого розвитку економіки, котра базується на торгівлі нафтою.
*курс валют станом на 21.06.2016
Ніна Крузова
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас