Нафта торгується вище $ 50 на даних з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується вище $ 50 на даних з США

Енергетика
150
Світові ціни на нафту в середу піднялися вище 50 доларів за барель на тлі даних Американського інституту нафти (API), які говорять про значне скорочення запасів “чорного золота” в США, і в очікуванні статистики міненерго країни.
“Вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,63% – до 50,94 долара за барель, ціна серпневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,70%, до 50,20 долара за барель”, – йдеться в повідомленні.
Аналітики очікували скорочення на 1,7 мільйона барелів. “Тепер інвестори чекають дані про запаси нафти в США від міненерго, які будуть опубліковані пізніше в середу. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 17 червня, вони знизилися на 1,671 мільйона барелів, до 529,83 мільйона барелів”, – резюмує видання.
В цілому, аналітики відзначають стійке зростання попиту на сировину, яка рухається в першу чергу США, а також Китаєм, Індією та іншими ринками, що розвиваються, пише агентство Reuters. Що стосується пропозиції, то експерти відзначають тенденцію зниження видобутку не входять в ОПЕК країнами. Стримуючим фактором зростання нафтового ринку є майбутній референдум щодо членства Великобританії в Євросоюзі, який відбудеться в четвер.
На даний момент соціологічні опитування показують невеликий розрив між тими, хто підтримують збереження членства країни в ЄС і тими, хто виступають за Brexit.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас