У Дніпрі ліквідували «конверт» з обігом 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпрі ліквідували «конверт» з обігом 120 млн грн

Кримінал
536
У Дніпрі (Дніпропетровськ) оперативники Управління захисту економіки виявили конвертаційний центр, через який підприємства, що реалізують харчові продукти, «відмили» з початку 2016 р. 120 млн грн.
Як повідомляє у вівторок прес-служба Нацполіціі України, працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області Нацполіціі визначили учасників конвертаційного центру та підконтрольні підприємства, через які «відмивалися» гроші. Щоб зібрати доказову базу злочинної діяльності «конверта», оперативникам і слідчим знадобилося кілька місяців.
Група складалася з жителів міста: 40-річний організатор, 41-річний бухгалтер, кур’єри 32-х і 21-го років. До складу підконтрольних їм підприємств входили 16 організацій з ознаками фіктивності.
Кожен учасник групи відповідав за свій напрямок роботи. Організатор керував центром конвертації, підтримував ділові відносини з клієнтами і контролюючими органами, розподіляв прибуток. Бухгалтер відповідав за ведення бухгалтерсько-фінансової документації, а кур’єри збирали зняті з рахунків кошти і доставляли їх в офіс або безпосередньо клієнтам.
Співробітники Управління захисту економіки і слідства встановили, що «конверт» створили спеціально для конвертації коштів підприємствами, які здійснюють діяльність з реалізації продуктів харчування.
З початку 2016 років через конвертаційний центр «відмито» понад 120 млн грн. У бюджет не надійшло близько 12 млн грн обов’язкових платежів, зборів і податків.
В рамках кримінального провадження, відкритого слідчим управлінням обласної поліції за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, поліцейські провели санкціоновані обшуки в «тіньових» офісах і автомобілях учасників «конверта».
Вилучено печатки суб’єктів господарської діяльності з ознаками «фіктивності», банківські картки, документацію чорновий бухгалтерії.
Нині на рахунках підконтрольних товариств заблоковано понад 1 млн грн. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3-х до 8-ми років.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас